Alapanyagok

Prosciutto crudo

Prosciutto crudo

Olaszországban, gondosan nevelt sertések extra magas minőségű húsából készítik évszázadok óta. Legalább 18 hónapon keresztül érlelik szabad levegőn, tartósításához csak sót használnak.
Az eredmény bámulatosan gazdag ízvilág, ami nyersen élvezhető a leginkább, ezért szigorúan a kemence után kerül a pizzára.
Olyan nagyágyúkat koronáz meg, mint:

Szarvasgomba

Szarvasgomba

Egyik legkülönlegesebb alapanyagunk. A kis gumók a föld alatt teremnek fák gyökerén, nem túl előkelő külsejük pedig káprázatos márványos belsőt takar.

Illata és íze is roppant erős, leginkább fűszerként használják, rántott szarvasgombát ne keress az étlapon! Jellegzetes zamata mellett erős afrodiziákum hírében is áll, nevét is innen kapta: a szájhagyomány szerint a szarvasok a nyári párzási időszakban a föld alól előtúrt gombától jönnek formába és hangulatba.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

Ha eredeti olasz pizzaszósz, akkor az csak San Marzano paradicsomból készülhet, nem elég azonban a fajta.A tökéletes ízélményhez a szószunk alapját adó paradicsomnak konkrétan az olaszországi San Marzano környékéről kell származnia!

A hosszúkás és sovány paradicsomfajtát úgy nemesítették, hogy a paradicsomhús aránya magas legyen a léhez és a magokhoz képest. Ezáltal könnyen feldolgozható, tárolható és sokáig megőrzi jellegzetes, az átlagos kerti paradicsomnál édesebb ízét.

Az olaszországból érkező paradicsomból aztán házilag készítjük az eredeti Veranda pizzaszószt.

Összes pizza

Kivéve:

Bianca Spinaci Neo Funghi Ungheresa Bianca Tartufo
Kemence

Kemence

Jó tésztát lehet gyúrni otthon is, a feltétek is lehetnek kiváló minőségűek, a végeredmény akkor sem lesz olyan, mint egy pizzériában. A titok a sütési hőmérsékletben van. Csak egy pizzakemence tud olyan forró lenni, hogy percek alatt ropogósra süsse a vékony tésztát, mialatt a feltétek is pont elkészülnek.

Friss Bazsalikom

Friss Bazsalikom

Ha bazsalikom, akkor csakis friss jöhet szóba nálunk, szerencse, hogy egész évben szépen terem.
Tápanyagokban, antioxidánsokban, vitaminokban és persze ízekben gazdag friss levelek kerülnek a pizzáinkra, a szószokba és a bazsalikomolajba is.

Marinara Bianca Margherita di Buffala Calzone Diavola Olajok
Cornicione

Cornicione

Ez a kevesek által ismert olasz kifejezés a pizza leopárdmintás roppanós szélét takarja. A dolog nyitja a légbuborékok, amik a kemencében jellegzetes mintájúra sülnek. A tésztagyúrás közben képződnek, azáltal, hogy kézzel a pizza széle fele terelgetjük a levegőt.
Az esztétikai értéke mellett egy extra roppanós hatást is kapunk.

Gorgonzola

Gorgonzola

Az eredetvédett márványos sajtot csak Lombardia és Piemont egyes részein készíthetik, szigorúan kontrollált eljárással.

Az egyik leghíresebb rajongója maga Winston Churchill volt. Állítólag annyira odavolt az jellegzetes zamatú észak-olasz sajtért, hogy a II. világháborúban az olasz térképeken piros X-szel jelölték a nagyobb sajtüzemeket, amiket semmilyen támadás nem érhetett.

Neo Funghi Quattro Formaggi Diavola
Lapátolás

Lapátolás

A tökéletesen elkészített pizza a minőségi olasz alapanyagok mellett egy sor apró technikai kulisszatitok eredménye.
Ha egynél több pizzát sütünk egyszerre – és hála Nektek általában ez a helyzet – akkor egy gondos és műértő koreográfia eredménye, hogy az összes pizza minden része pont úgy sül meg, ahogy kell.
Tomi szakácsunk olyan elképesztő rutinnal táncoltatja az izzó kemencében a pizzákat, hogy az már művészet. Az ördög a részletekben rejlik ugye.

Fior di latte

Fior di latte

Pasztőrözött tehéntejből készülő, mozzarella típusú sajtról van szó, nevét –„tépett”, „tépett darabka” – az elkészítésének módjáról kapta. A rugalmas nagyobb sajttömbökből ugyanis kézzel tépkednek  kisebb darabokat, majd gömbökké formálják.
Ezek a fényesen dagadó kis gömböcök aztán a friss bazsalikommal és paradicsommal tökéletes hármast alkotnak.

Összes pizza
Spianata Piccante

Spianata Piccante

A hagyományos spianata olasz szalámi fűszeresebb változatáról van szó, amit sóval, egész borssal és chilivel ízesítenek.
Dél-Olaszországra jellemző szalámi fajta, amit természetesen kizárólag első osztályú, helyben tenyésztett sértéshúsból készítenek.  A színhús összetevőt a szokásosnál nagyobb darabokra aprítják és henger helyett jellegzetes lapos formára préselik.

Diavola
Felino szalámi

Felino szalámi

Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (IGP) ellátott szalámi fajta, ami kizárólag a Parma régióbeli kisvárosból, Felinoból származhat.
A helyiek már a bronzkorban is disznótartással foglalkoztak a környéken és az 1400-as évektől kezdve készítenek itt szalámit. A tenger felől fújó állandó sós szellő egy egyedi természetes tartósítási eljárást tesz lehetővé, a hagyományosnál kevesebb só felhasználásával.  A környék különleges mikroklímájának köszönheti a Felino szalámi különleges, utánozhatatlan ízét.

Salame
Pizzatészta

Pizzatészta

Tökéletes pizzatésztát csak extra finomra őrölt, úgynevezett 00-ás lisztből lehet gyúrni, amit egyenesen Olaszországból szerzünk be. Emellett kerül még bele szintén olasz tengeri só, szűrt víz és élesztő, plusz a titkos hozzávaló: selymes extra szűz olíva olaj.
Gyúrni és nyújtani természetesen csakis kézzel szabad, amit több napos pihentetés követ, ettől lesz habkönnyű és levegős a tészta.
A minőségi olasz liszt könnyen nyújtható, nem ragad és a belőle készült tészta pillanatok alatt tökéletesre sül a kemencénkben.

Calzone összes pizza
Prosciutto Cotto

Prosciutto Cotto

Egyenesen Olaszországból szerezzük be és szó szerint főtt sonkát jelent, és lényegében erről is van szó. Persze nem olaszok lennének, ha nem lenne pár finom apróság, ami igazán különleges ízt ad ennek a feltétnek. Nem csak egyszerűen megfőzik, hanem előtte fűszerekkel pácolják a húst, amiből a sós főzővízbe is kerül. Általában rozmaringot, zsályát, fokhagymát, szerecsendió virágot és gyömbért használnak. Ennek köszönheti az igazi olasz Prosciutto Cotto az utánozhatatlan zamatát.

Prosciutto Bambino Prosciutto e Funghi Hawaii Calzone Ungherese Classica Ungherese Bianca
Grana Padano

Grana Padano

A világ egyik legrégebbi kemény sajtjáról beszélünk, már 900 éve készítik Lombardiában, a mai napig hagyományos eljárásokkal, tehéntejből. 1-2 éves érlelést követően nyeri el jellegzetes édeskés, gyümölcsös ízét és illatos, vajas aromáját, ami amúgy eléggé hasonlít nagytestvéréhez, a parmezánhoz.

Quattro Formaggi Rucola Tartufo Parmezános Rucola
Mozzarella di buffala

Mozzarella di buffala

A mozarella sajt és a minőségi pizza elválaszhatatlanok, azt tudjuk, de a Mozzarella di Bufala és a pizza házassága egyenesen az égben köttetett! Mindkettő porcelánfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt, de míg az előbbi tehéntejből, az utóbbi a háziasított vízibivaly extra zsíros tejéből készül, amitől karakteresebb, tartalmasabb íze lesz. A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból szerezzük be, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik. Gyártása során nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik, természetesebb nem is lehetne.

Margherita di buffala Napoli